انشا درباره دست بالای دست بسیار است
در این مطلب از سایت موضوع، انشا درباره دست بالای دست بسیار است برای شما آماده نموده ایم. امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.
انشا درباره دست بالای دست بسیار است
مقدمه:
ضرب المثل “دست بالای دست بسیار است” از جمله حکایات عمیق و پرمغزی است که در فرهنگ و ادبیات فارسی ریشه دارد. این ضرب المثل به نابرابریهای اجتماعی و ظلم قدرتمندان به ضعفا اشاره میکند و درسهایی آموزنده برای زندگی به ما میآموزد.
بدنه:
معنای تحتاللفظی این ضرب المثل آن است که همیشه کسی هست که از ما قدرتمندتر و ثروتمندتر باشد و میتواند بر ما ظلم کند. در واقع، این ضرب المثل به ما یادآوری میکند که در دنیای واقعی، قدرت و ثروت حرف اول را میزند و افراد ضعیف و بیقدرت همیشه در معرض خطر ظلم و ستم قرار دارند.
این ضرب المثل در موقعیتهای مختلفی کاربرد دارد. برای مثال، زمانی که فردی با بیعدالتی و ظلمی از سوی قدرتمندتر از خود روبرو میشود، میتوان از این ضرب المثل استفاده کرد. همچنین، زمانی که میخواهیم به کسی هشدار دهیم که مراقب غرور و خودخواهی خود باشد و به حقوق دیگران تجاوز نکند، میتوان از این ضرب المثل بهره برد.
داستانهای مختلفی برای ریشه این ضرب المثل وجود دارد. یکی از این داستانها، حکایتی از دو سنگتراش است که در کوهستان مشغول به کار بودند.
سنگتراش اول، از دیدن قصر مجلل پادشاه در دوردست، غبطه میخورد و آرزو میکند که روزی مانند او ثروتمند و قدرتمند شود. در همین حال، سنگتراش دوم که شاهد غرور و خودخواهی اوست، به او میگوید: “دست بالای دست بسیار است. مراقب باش که غرورت تو را به تباهی نکشاند.”
سنگتراش اول که از حرفهای سنگتراش دوم ناراحت شده بود، با لحنی تمسخرآمیز میگوید: “مگر چه کسی از من قدرتمندتر است؟”
در همین لحظه، عقاب بزرگی از آسمان عبور میکند و سنگی را که سنگتراش اول در حال تراشیدن آن بود، با خود به پرواز در میآورد. سنگتراش اول که شاهد این ماجرا بود، متوجه میشود که در برابر قدرت طبیعت هیچ قدرتی ندارد و غرور و خودخواهی او پوچ و بیمعنی است.
درسها:
ضرب المثل “دست بالای دست بسیار است” درسهای آموزندهی زیادی برای ما دارد. از جمله این درسها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فروتنی: این ضرب المثل به ما میآموزد که همیشه باید فروتن باشیم و مغرور نشویم. زیرا در دنیای واقعی، افراد قدرتمندتر و ثروتمندتر از ما وجود دارند که میتوانند بر ما ظلم کنند.
قناعت: این ضرب المثل به ما یادآوری میکند که باید به داشتههای خود قانع باشیم و به دنبال چیزهای بیشتر از حد توان خود نباشیم. زیرا حرص و طمع میتواند ما را به دردسر اندازد و گرفتار ظلم و ستم دیگران شویم.
همدلی: این ضرب المثل به ما میآموزد که باید با ضعفا و ستمدیدگان همدلی کنیم و در برابر ظلم سکوت نکنیم.
تلاش: این ضرب المثل به ما یادآوری میکند که باید برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنیم و به جای تکیه بر قدرت و ثروت دیگران، روی پای خود بایستیم.
نتیجه گیری:
ضرب المثل “دست بالای دست بسیار است” حکایتی آموزنده از ظلم و ستم و نابرابریهای اجتماعی است. این ضرب المثل به ما درسهایی در مورد فروتنی، قناعت، همدلی و تلاش میآموزد و ما را به ساختن دنیایی عادلانه و انسانی تشویق میکند.
امیدواریم که این انشا مورد پسند شما قرار گرفته باشد.